Starostin / Meziměstí

Starostin is omringd door akkers, weiden, bossen, beekjes en visvijvers. Naast wandelen, fietsen, klimmen kun je zwemmen, vissen, schieten op schietbaan, bowlen, paardrijden, sportvliegen, parasailen/paragliden, golf en nog veel meer leuke activiteiten.

Een kleine 2 km van Starostin ligt het plaatsje Mezimesti, alwaar je de dagelijkse inkopen kunt doen.

Mezimesti heeft een treinstation met restauratie. Je kunt hier opstappen voor de trein naar Praag en omliggende steden en bezienswaardigheden.

Polen ligt naast de deur (500 meter). Walbrzych is de dichtstbijzijnde grote stad.

Kunst & Cultuur

Op zo’n 15 autominuten verderop ligt de stad Broumov, met het prachtige Sint-Benedictus Klooster, een pareltje van barokke architectuur. Het klooster is geopend voor recreatieve en culturele activiteiten.

Het oudste gebouw van de stad is de Mariakerk, waarvan de huidige versie uit 1714 stamt. Verder kent de stad een bezienswaardig in 1997-1999 gerenoveerd marktplein en een neogotisch raadhuis uit 1855. Bij Wałbrzych ligt Schloß Fürstenstein (Książ), het op twee na grootste slot van het huidige Polen.

Noordoost Bohemen

Vlak bij de Poolse zuidgrens, in noordoost Bohemen, ligt een fraai en overzichtelijk beschermd natuurgebied, de Broumovsko. Binnen dit gebied liggen verschillende kleinere natuurreservaten.

De Broumovsko is sinds 1991 een beschermd natuurgebied en heeft een oppervlakte van 41.000 hectare. Het gebied kent twee nationale natuurreservaten, Adršpašské skály en Broumovske steny (Broumov muren) en twee regionale natuurreservaten.

Wat de twee natuurreservaten gemeen hebben zijn de grillige, hoge rotspartijen en de steeds verder verwerende zandsteenformaties. Het meest bekend is de rotsformatie die de “Rock Town” wordt genoemd: de Adršpašské skály. Dit bestaat uit hoge torens van zandsteen.


Copyright © 2024 : Tsjechië4u2 / R&B Facility s.r.o.